Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Robert Laul: "Jag kommer vara hemmaman i Washington"

Publicerad: 16 December 2016, 10:19
Uppdaterad: 16 December 2016, 11:26

"Efter 16 år på Sportbladet, och 7000 artiklar och krönikor..."


Ämnen i artikeln:

Robert Laul

I ett Facebook-inlägg berättar sportjournalisten Robert Laul att han lämnar Sportbladet:

"Efter 16 år på Sportbladet och 7000 artiklar och krönikor, flyger jag snart till Washington för att börja mitt nya liv. 2017 är jag tjänstledig, och hemmaman. Tillbaka 2018 kanske".

Robert Laul reser från och med idag till Washington där han bosätter sig tillsammans med sambon Carina Bergfeldt, utrikeskorrespondent på SVT. Under årets sista dagar kommer han ta ut semesterdagar och med start i januari 2017 tar han tjänstledigt från Sportbladet.

– Jag åker till Washington och firar jul. Sedan kommer jag vara hemmaman i Washington, jag tror att alla moderna män mår bra av att sköta markservicen åt en kvinna åtminstone ett år av ditt liv, säger Robert Laul till Dagens Media och fortsätter.

– Det ska bli skönt att logga ut. Jag kommer sakna Allsvenskan – och kanske kommer de Allsvenska fansen lära sig att sakna mig. 

Sportbladets profilerade medarbetare Robert Laul berättade i november förra året om sitt alkoholmissbruk, som bland annat ledde till en sjukskrivning.

I sin blogg skrev Robert Laul:

"Det är bara att erkänna att jag inte kunnat hantera det. Jag förlorade kontrollen. Situationen blev mitt svepskäl för att få hälla i mig ännu fler öl och drinkar."

Många kollegor i branschen hyllade Laul för att han tog steget och öppet berättade om sina problem.

Senare under hösten återvände Robert Laul till Aftonbladet, på bloggen skrev han då:

”Det kan jämföras med en rockmusiker som levt det hårda turnélivet för länge, och sedan måste skickas iväg på rehab. Är det så klokt att dra ut på vägarna direkt efter avslutad behandling? Kanske är det bättre att kliva in i studion för att fila på en ny platta. Ungefär så tänker jag”.

Robert Laul har jobbat på Aftonbladet sedan början av 2000-talet, och har bland annat givit namn åt webb-tv-formaten ”Laul calling” och ”Laul talking”. Han har under många år varit en av Sportbladets mer profilerade medarbetare, inriktad på fotboll. Före journalistkarriären var Robert Laul fotbollsspelare på elitnivå i Ljungskile SK och Jonsereds IF.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Robert Laul

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.