Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Robert Aschberg: "Jag har konsulterat DJ-proffs"

Publicerad: 30 Juni 2017, 11:56
Uppdaterad: 13 April 2018, 14:13

Robert Aschberg tävlar för Aftonbladet i Dagens Medias DJ-battle under Almedalsveckan. Foto: Janne Naess

Dagens Medias tar ett snack med Robert Aschberg inför nästa veckas DJ-battle på Kallis i Visby.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetDJ-battleExpressenAlmedalen

När Robert Aschberg tillsammans med kollegan Helena Trus går upp på scen för Aftonbladet på Kallis blir det hans första gång på DJ-battle.

– Det var inte helt självklart att ställa upp till att börja med, men jag gillar ju dansmusik, så det spelade in lite i beslutet, säger han till Dagens Media.

Hur väl kompletterar du och Helena varandra?

– Jo jag tror att vi kompletterar varandra bra, vi kör ju Aftonbladet morgon ihop så vi har vant oss vid att jobba ihop. Men vi har ju en mycket grannlaga uppgift i att sätta ihop låtlistan. Det är inget att skoja om – vi har bitvis haft intensiva diskussioner. Det är ju bara några låtar det handlar om, och det gör ju saken svårare i och med att det blir en hel del kill your darlings. Men vi kommer såklart att komma överens tillslut.

Hur ska ni göra för att sticka ut gentemot Expressen?

– Till största del litar vi på musikens kraft. Men sedan ska vi så klart garnera litegrann, men det är ingeting som jag kan avslöja i förväg.

Hur nöjd är du med er låtlista hittills?

– Det är en lång process det här, vi har gått igenom hundratals melodier. I den mån vi har någon låt huggen i sten vill jag inte avslöja det. Men det finns ju några örhängen som har hållit i många år. Jag har konsulterat DJ-proffs för att garantera att vi har några floor fillers. Det kan ju också bli lite konstigt, i och med att det kan gå emot ens personliga smak. Sedan kan man ju studera listor från olika kommersiella radiostationer, och de är ju i viss mån vetenskapliga. Det är en mycket känslig balansgång. Jag säger som Trump sade om sjukvårdsreformen – det är mycket mer komplicerat än jag trodde.

Hur taggade är övriga redaktionen?

– Jag tror de är väldigt taggade inför det här mötet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.