Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Rickard Olsson tar över Bingolotto

Publicerad: 15 januari 2018, 09:57
Uppdaterad: 15 januari 2018, 10:29

Richard Olsson. Foto: Pressbild

"Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka", säger den ny-gamla programledaren.


Ämnen i artikeln:

Bingolotto

Från och med i hösten 2018 blir Rickard Olsson ny programledare för Bingolotto. För några månader sedan tvingades Ingvar Oldsberg lämna programledarposten efter anklagelser om trakasserier. Han hade då lett programmet sedan 2014.

Det är inte första gången som Rickard Olsson leder Bingolotto:

– Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka och att dessutom få göra en insats för svenskt föreningsliv. Varje Bingolottosändning är ju faktiskt som en mindre stödgala för föreningslivet. Charmen med Bingolotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, kommenterar Rickard Olsson, som ledde Bingolotto mellan 2005 och 2008.

Gustav Carlsson är exekutiv producent TV4:

– Vi på TV4 kan inte vara gladare. Det känns som att vända upp miljonen på Färgfemman att få hälsa Rickard välkommen tillbaka till  Bingolotto, kommenterar han.

Under våren leds Bingolotto av Lotta Engberg och Agneta Sjödin.  

Rickard arbetar för Folkspel sedan den 1 januari, bland annat med planeringen av Bingolotto, men även för andra evenemang som Årets Eldsjälsgala i mars.

– Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för Bingolotto, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bingolotto

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.