Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Rickard Olsson blir delägare i nyhetstjänst

Publicerad: 11 januari 2018, 12:44
Uppdaterad: 11 januari 2018, 12:44

Foto: Anders Jonsson

Rickard Olsson slutade på SVT – nu blir han delägare och krönikör för nyhetstjänsten Njus.


Programledaren Rickard Olsson valde att lämna SVT:s "Vem vet mest?" efter att programmet skulle börja sändas enbart på lördagar, istället för varje vardag.

Nu går Rickard Olsson istället in som delägare i nyhetstjänsten Njus som han även kommer skriva krönikor för. Sedan tidigare är även journalisten Lennart Ekdal delägare i Njus.

– Jag vill tillbaka till journalistiken och känner speciellt för bra lokaljournalistik, säger Rickard Olsson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det här är ett spännande initiativ som kan locka många av de journalister som tröttnat på nedskärningarna på sina tidningar. Jag tror stenhårt på detta som ett nyheternas Spotify, allt i ett. I Njus får du alla nyheter från alla samlade i en enda app, säger Rickard Olsson.

Enligt pressmeddelande träffades Njus grundare och vd, Rolf Bäck, och Rickard Olsson i Almedalen i somras, efter det ska han ha intresserat sig för idén om att skapa en plattform för lokal journalistik.

– Det betyder oerhört mycket för oss att ha med Rickard Olsson som har en sådan lång erfarenhet och starkt engagemang inom lokaljournalistiken, säger grundaren Rolf Bäck.

Den senaste tiden har Njus fokuserat på att bygga sin app som lanserats för Iphone. Nu ska man få fler lokala reportrar att skriva för tjänsten.

Njus startade i maj 2017 och har runt 50 frilansjournalister runt om i landet som skriver för tjänsten.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.