Renée Nyberg öppnar för program med maken David Hellenius

2016-11-11 17:40  
Renée Nyberg leder 100-wattaren ikväll tisdag.

TV4-aktuella Renée Nyberg är just nu i New York med kompisar för att fira sin 50-årsdag. Under torsdagen fick kompisgänget ytterligare anledning att fira när TV4-programmet ”Bytt är bytt” drog miljonpublik: "Så himla roligt. Det blir ett extra lager champagne".

Renée Nyberg är aktuell med ”Bytt är bytt” på TV4. Programmet som under torsdagens slog rekord med 1 125 000 tittare. Programmet hade en rating på 8,4 procent samt en andel på 28,5 procent i målgruppen 15–64 år. ”Bytt är Bytt” är ett svenskt format utvecklat av produktionsbolaget Mastiff, under Zodiak Media.

Vad är ”Bytt är bytt”?

Det är ett program som bygger på ett svenskt format där deltagarna kan vinna en halv miljon kronor genom att gissa rätt på ett föremåls värde. Ungefär ”Antikrundan” goes gameshow.

Vad tror du folk gillar med programmet?

Det är väldigt spännande och sitta hemma och gissa i tv-soffan. Sen att föremålen kan vara allt ifrån den första Coca Cola-flaskan till en kristallkrona tror jag har varit väldigt framgångsrikt. Några gånger har jag tänkt: ”har inte jag en sån hemma? Något man har köpt på en turistresa och sen råkar den vara värd en halv miljon”.

I torsdags hade programmet över en miljon tittare...

– Otroligt. Vår antikexpert Karin Laserow brukar alltid säga att vi ska ta miljonen. Vi har sms:at lite och hennes nästa mål är att vi ska slå ”Antikrundan”.

Tre säsonger tog det – varför då?

– På pappret är det ett bra format och nu vet alla vad ”Bytt är bytt” är. Det är ganska ovanligt att det fungerar så otroligt väl, men kurvan har sett fantastisk ut. Sakta men säkert har det byggts upp och blivit ett beteende med runt 900 000 tittare varje vecka. Men över en miljon, det är så himla roligt. Måste såklart varit flera faktorer till att så många såg. Jag hörde att det har varit snöstorm där hemma (skratt).

Du undslipper ju snöstormen nu när du är i New York. Vad gör du där?

– Firar. Jag är här med kompisar för att fira att jag fyllde jämt tidigare i våras. Nu blir det ett extra lager champagne.

Kanske är det en annan typ av storm där just nu istället – även om den inte handlar om snön? Jag tänker på Donald Trump.

– Det är verkligen märkligt. Min dotter och hennes kille var ute och demonstrerade mot Trump.

Hur är läget där?

– Den uppfattningen jag har är att livet är precis som vanligt på New Yorks gator och torg. Det förvånar mig alla känns så oberörda över det som har hänt, ”allt kommer bli bra” liksom. Amerikanska mentaliteten är kanske lite att ”vi löser det här”. Vi i Sverige är mer oroliga, bekymrade och upprörda över det som hänt känns det som. En taxichaufför här sa till mig igår: ”Nu är det över, nu kan vi gå vidare”. Det finns ingen upprördhet här, men samtidigt ingen glädje.   

Avslutande fråga: Jessica Almenäs lämnar TV4. Tar du över Let´s Dance tillsammans med din make David Hellenius nu?

– Haha! Nej, inte vad jag vet. Genom åren har vi pratat om att göra ett program tillsammans, det var ju så vi träffades en gång. Men om vi ska göra det måste det vara något nytt – det ska vara speciellt.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt