Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Regeringen om SD: "Ljuger om Sverige i internationell media"

Publicerad: 24 februari 2017, 08:50
Uppdaterad: 24 februari 2017, 09:54

I ett debattinlägg i Wall Street Journal ger Jimmie Åkesson Donald Trump rätt. Foto: Wikimedia Commons

Regeringen ilsknar till över Jimmie Åkesson och Mattias Karlssons debattartikel i Wall Street Journal, där de ger Trump rätt om invandringens konsekvenser i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpSverigedemokraterna

Med anledning av de senaste dagarnas internationella uppmärksamhet kring Donald Trumps Sverige-uttalande, valde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson att gå ut i en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal.

Under rubriken  "Trump is right: Sweden's embrace of refugees isn't working", skriver SD-topparna att Donald Trump inte alls har överdrivit problemen kring invandring i Sverige – utan snarare förstått dem.

Debattartiklen har fått den svenska regeringen att ilskna till.

– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till TT genom Göteborgs-Posten.

Regeringen planerar nu att motbevisa SD:s påståenden genom att ge så många intervjuer som möjligt med utländska medier och skriva en egen debattartikel i Wall Street Journal de närmsta dagarna.

Där tänker Morgan Johansson ta upp brottsligheten och peka på att Sverige ligger på en internationellt låg nivå ifråga om våld.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.