Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Regeringen om SD: "Ljuger om Sverige i internationell media"

Regeringen ilsknar till över Jimmie Åkesson och Mattias Karlssons debattartikel i Wall Street Journal, där de ger Trump rätt om invandringens konsekvenser i Sverige.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 24 Februari 2017, 08:50
Uppdaterad: 24 Februari 2017, 09:54

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpSverigedemokraterna

I ett debattinlägg i Wall Street Journal ger Jimmie Åkesson Donald Trump rätt. Foto: Wikimedia Commons

Med anledning av de senaste dagarnas internationella uppmärksamhet kring Donald Trumps Sverige-uttalande, valde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson att gå ut i en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal.

Under rubriken  "Trump is right: Sweden's embrace of refugees isn't working", skriver SD-topparna att Donald Trump inte alls har överdrivit problemen kring invandring i Sverige – utan snarare förstått dem.

Debattartiklen har fått den svenska regeringen att ilskna till.

– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till TT genom Göteborgs-Posten.

Regeringen planerar nu att motbevisa SD:s påståenden genom att ge så många intervjuer som möjligt med utländska medier och skriva en egen debattartikel i Wall Street Journal de närmsta dagarna.

Där tänker Morgan Johansson ta upp brottsligheten och peka på att Sverige ligger på en internationellt låg nivå ifråga om våld.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.