Gå direkt till textinnehållet

Regeringen om SD: "Ljuger om Sverige i internationell media"

I ett debattinlägg i Wall Street Journal ger Jimmie Åkesson Donald Trump rätt. Foto: Wikimedia Commons

Regeringen ilsknar till över Jimmie Åkesson och Mattias Karlssons debattartikel i Wall Street Journal, där de ger Trump rätt om invandringens konsekvenser i Sverige.

Med anledning av de senaste dagarnas internationella uppmärksamhet kring Donald Trumps Sverige-uttalande, valde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson att gå ut i en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal.

Under rubriken  "Trump is right: Sweden's embrace of refugees isn't working", skriver SD-topparna att Donald Trump inte alls har överdrivit problemen kring invandring i Sverige – utan snarare förstått dem.

Debattartiklen har fått den svenska regeringen att ilskna till.

– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till TT genom Göteborgs-Posten.

Regeringen planerar nu att motbevisa SD:s påståenden genom att ge så många intervjuer som möjligt med utländska medier och skriva en egen debattartikel i Wall Street Journal de närmsta dagarna.

Där tänker Morgan Johansson ta upp brottsligheten och peka på att Sverige ligger på en internationellt låg nivå ifråga om våld.

Publicerad 2017-02-24 08.50Uppdaterad 2017-02-24 09.54

Dela artikeln: