Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

”Vissa vill betala för att medverka”

Publicerad: 10 oktober 2019, 06:48

Om några avsnitt firar Henric Smolaks podd ”Under femton” hundra avsnitt.

Foto: Janne Næss

Hallå där, Henric Smolak, som driver podden ”Under femton” som produceras i samarbete med Dagens media. Du har snart släppt hundra avsnitt, hur började detta?


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

– Till en början var det ett hobbyprojekt där jag ville träffa människor som inte var så lätta att träffa, så som chefredaktörer, och för att jag personligen letade efter en podd som var kunskapsorienterad. I början var det svårt att hitta gäster. Nu får jag 10–20 mejl i veckan av folk som vill vara med och vissa vill till och med betala för att medverka.

Hur har podden förändrats?

– I början var det mest fokus på media och digitalisering. Den röda tråden är fortfarande komprimerad kunskap och digitalisering, men jag har breddat gästutbudet. Jag vill fortsätta att utveckla konceptet med rörligt eller evenemang. Jag har dessutom fått förfrågan att skriva en bok. 

Vilket har varit det roligaste avsnittet att spela in?

– Det är som roligast när intervjun blir en utmaning. Mest utmanande att intervjua var definitivt Alexander Bard. Han hatar marknadsförare, så det var tufft. Han skrek lite på mig, men det var kul att få honom att smälta och slappna av.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev