Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Två nya kanalchefer till Sveriges Radio

Publicerad: 1 juli 2022, 06:34

Sveriges Radio har utsett Linnéa Mattisson till kanalchef på P4 Kristianstad och Markus Boger till kanalchef för P4 Uppland.

Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio + Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radio har utsett nya kanalchefer för P4 Kristianstad och P4 Uppland.


Ämnen i artikeln:

NyheterSveriges Radio

Linnéa Mattisson, i dag tillförordnad kanalchef på P4 Kristianstad permanentas på sin post. Hon ersätter Petra Quiding som går vidare inom Sveriges Radio.

– Jag är stolt över att jobba på Sveriges Radio och på P4 Kristianstad. Det kan låta högtravande, men jag tror verkligen att vi bidrar till att ge människor lite mer koll på sin omvärld och nya perspektiv, och att det vi gör är viktigt för demokratin, säger hon i ett pressmeddelande.

Samtidigt blir Markus Boger, sedan 2014 chef för Radiosporten, ny kanalchef på P4 Uppland. Han tillträder sin nya tjänst i oktober.

– Med min erfarenhet från olika delar av Sveriges Radio, både lokala P4-kanaler, Ekot och Radiosporten, hoppas jag kunna bidra till en fortsatt utveckling av P4 Uppland som ska vara så relevant som möjligt för så många som möjligt i en spännande tid i en spännande region, säger Markus Boger, som efterträder Alisa Bosnic, som i augusti tar över uppdraget som kanalchef för P4 Stockholm.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NyheterSveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev