Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tredje Statsmakten norpar dokumentärmakare

Publicerad: 23 mars 2022, 07:16

Pernilla Wadebäck går från P4 Skaraborg till produktionsbolaget Tredje Statsmakten.

Foto: Tuana Fridén

Pernilla Wadebäck, i dag på SR:s P4 Skaraborg, ska framöver göra dokumentärer hos produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media AB.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Kriminalreportern och radiodokumentärmakaren Pernilla Wadebäck lämnar P4 Skaraborg för att gå till Tredje Statsmakten Media AB som inriktar sig på samhällsjournalistik och storytelling.

Hennes första dokumentär för produktionsbolagets räkning släpps i veckan och handlar om prostitution och människohandel och är en del av serien P1 Dokumentär Miniserie.

– Jag har under många år jobbat som lokalreporter på P4 Skaraborg och gjort en del riksdokumentärer men då vi lokalt jobbar med väldigt korta nyhetsformat så ville jag utveckla och jobba med det längre formatet – och nu sitter jag på drömjobbet, säger hon i ett pressmeddelande.

Till de dokumentärer Pernilla Wadebäck har gjort tidigare hör ”Cannabisfabriken” och P1 Dokumentär ”Storbedragerskan”.

Tredje Statsmakten grundades av Martin Wicklin, Petter Ljunggren och Lars Truedson, och har sedan 2007 gjort produktioner åt framför allt SR, men också SVT, Spotify, Tidens förlag och Podme. Pernilla Wadebäck kommer att arbeta åt flera av produktionsbolagets uppdragsgivare, men inledningsvis främst ägna sig åt Sveriges Radios dokumentärformat.

– Pernilla har en unik förmåga att göra lokala historier allmängiltiga och drabbande även för en nationell publik. Ibland undrar jag hur mycket brott det egentligen begås i Skaraborg, eftersom hon hittar så speciella och starka öden i sina hemtrakter. Men i det lilla ser man det stora – få gör det så bra som Pernilla, säger vd:n Lars Truedson.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev