söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tre rekryteringar till Tredje Statsmakten

Publicerad: 21 december 2022, 09:22

Martina Pierrou, Filip Bohm och Mariela Quintana Melin ansluter till Tredje Statsmakten.

Foto: Ulrika Stenström + Privat + SR

Filip Bohm, Martina Pierrou och Mariela Quintana Melin har alla rekryterats till produktionsbolaget Tredje Statsmakten i höst.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMediernaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Produktionsbolaget Tredje Statsmakten, som inriktar sig på samhällsjournalistik och storytelling, har under hösten rekryterat Filip Bohm, Martina Pierrou och Mariela Quintana Melin.

Vd:n Lasse Truedson konstaterar att ljudjournalistikbranschen just nu är i ett spännande skede.

– Från ett de facto monopol, när vi var många som slogs mer om Sveriges Radios pengar än om talanger, slåss vi nu på en växande bred poddmarknad och måste kämpa för att fånga de duktigaste journalisterna. Jag är glad att flera av dem finns hos oss, säger han i ett pressmeddelande.

När det kommer till höstens rekryteringar så har Filip Bohm en bakgrund på Alaska Film & TV, Mariela Quintana Melin från Sveriges Radio Ekot och Martina Pierrou kommer senast från Svenska Dagbladet där hon har varit poddproducent.

Tredje Statsmakten startades 2006 av Martin Wicklin, Petter Ljunggren och Lars Truedson. I dag producerar bolaget bland annat Medierna i P1, P3 Dokumentär, P3 Krim och Söndagsintervjun.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev