Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tre podcastbolag bildar nya koncernen Third Ear Studio

Publicerad: 16 november 2021, 09:44

Tre poddbolag bildar Third Ear Studio. Övre raden från vänster: Martin Johnson, Andres Moreno, Joel Silberstein Hont. Nedre raden från vänster: Timothy Hinman, Carl Fridsjö och Krister Moltzen.

Foto: Pressbild

Svenska podcastbolagen Soundtelling och Just Stories slås ihop med Danska Third Ear – och blir Third Ear Studio: ”Vi ska skapa ett Pixar för ljud”, säger vd:n Martin Johnson.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Third Ear Studio sysselsätter från start ett 30-tal journalister och producenter, med ambitionen att bli Europas främsta studio för high-end ljudberättelser och skalbar IP, skirver bolaget i ett pressmeddelande. Satsningen är ett gemensamt initiativ av befintliga ägare, och i samband med affären stängs även en första kapitalrunda ledd av tidigare delägaren, investeringsbolaget Co Made och film och tv-bolaget Art & Bob.

Skaparna av Third Ear Studio står bakom podcasts som ”En mörk historia”, ”Spår”, ”Third Ear Podcast”, ”The Nobody Zone” och ”Uppgång och Fall”. 

Koncernen leds av vd Martin Johnson och arbetande styrelseordförande Carl Fridsjö. Tim Hinman blir head of International Development.

LÄS ÄVEN: Innehåll i fokus för poddbolagen – när annonsintäkterna och räckvidden ökar 

– Alla våra tre bolag har under sina år skapat starka relationer till lyssnarna - vi är en garant för kvalitet, och Third Ear Studio är ytterligare ett steg i att berätta de historier som kanske inte alltid kan få berättas någon annanstans. Vi ska skapa ett Pixar för ljud, som vi hoppas kommer ge eko över hela den dokumentära världen och inte minst till lyssnarna, kommenterar Martin Johnson.

Art & Bobs investering innebär att de får en ”right of first look”, för att få en möjlighet att köpa rättigheter till titlar från Third Ear Studio och utveckla dessa till film, drama eller tv. Third Ear Studios första nya svenska podcast har premiär den 17:e november.

LÄS ÄVEN: Ljudvågen väller fram – här är alla artiklar 

Om bolagen:

Soundtelling har funnits sen 2016 och utmärkt sig på den internationella marknaden genom podcasten ”Secrets” samt ett internationellt samarbete med Amazons ljudplattform Audible. Det grundades av Andres Moreno och Martin Johnson.

 

Just Stories grundades 2017 av Carl Fridsjö och Joel Silberstein Hont. Bolaget står bakom podcasts som ”En mörk historia”, ”Slutna Sällskap” och ”Uppgång och Fall”. I december släpps deras filmdebut ”Olof Inc.” på SVT.

 

Third Ear grundades 2009 av radiomakarna Tim Hinman och Krister Moltzen. De har bland annat producerat ”The Nobody Zone”, som översatts till fem språk, och är ständigt aktuella med ett av Danmarks största dokumentärprogram, ”Third Ear Podcast”.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev