måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tre Guldörat-vinnare avslöjade

Publicerad: 8 december 2021, 13:46

Sofia Kottorp tog emot Katarina Hahrs hederspris under Radio- och poddagen 2021.

Foto: Björn Dalin/Pressbild

Totalt skickades 225 bidrag in till tävlingen Guldörat. Nu har tre av vinnarna annonserats. Dessutom tilldelades en bortgångna Katarina Hahr postumt årets hederspris.

Ämnen i artikeln:

GuldöratSveriges Radio

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Av 225 bidrag nominerades 43 för de olika kategorierna i tävlingen Guldörat. Två jurygrupper tog sedan vid och nu presenteras vinnarna i tre av kategorierna; Årets poddproduktion, Årets avslöjande och Årets hederspris. Årets poddproduktion togs hem av Rättegångspodden och Årets avslöjande gick till P1 Dokumentären ”Manipulatören”. Den nyligen bortgångna P1-profilen Katarina Hahr tilldelades Årets hederspris postumt. 

Priser i övriga kategorier delas ut i kväll, den 8 december.

Juryns motiveringar:

Årets poddproduktion 2021: Rättegångspodden – Nils Bergman för Acast

Årets Poddproduktion går till en podcast som år efter år levererar engagerande innehåll som berör miljontals människor utan att någonsin tumma på kvaliteten. Med en otrolig finess och fingertoppskänsla lyckas produktionen leda lyssnaren in bakom stängda dörrar till en annars sluten värld. Med hjälp av skickligt berättarskap, intervjuer och bandade ljudinspelningar har skaparen bakom denna produktion på egna ben lyckats ge liv till historier som har fängslat stora delar av svenska folket.

 

Årets avslöjande 2021: Manipulatören – Ekot/P1 Dokumentär

Ett blottläggande avslöjande och en mycket välgjord dokumentärserie om ett utstuderat rovdjur som trots upprepade brott i åratal kunnat fortsätta att utpressa och begå sexövergrepp mot unga kvinnor.

 

Årets hederspris 2021: Katarina Hahr

Vinnaren blev en av Sveriges Radios stora profiler och stod för en helt egen journalistik i P1. Hon förlorade synen i 30-årsåldern och det gjorde att hon utvecklade en särskild lyhördhet i alla andra sinnen. Ingen på Sveriges Radio hade ett större kontaktnät inom skådespelar- och artistbranschen och det gav henne en alldeles särskild position. Hennes alla samtal med kända kulturpersonligheter finns lyckligtvis kvar nu när hon tyvärr själv har lämnat oss alldeles för tidigt.

LÄS MER: De kan vinna Guldörat – 43 bidrag nominerade

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev