Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Titti Schultz blev Årets radioprogramledare på Guldörat 2020

Publicerad: 5 november 2020, 07:00

Titti Schultz utsågs till Årets programledare på årets Guldöra.

Foto: Guldörat

Radioakademin delade på onsdagskvällen ut Guldörat till en rad radioprogram och poddar. Titti Schultz vann lyssnarnas pris Årets programledare. Och bortgångne Adam Alsing fick postumt hederspris.


Ämnen i artikeln:

Guldörat

Komikerna och programledarna Emma Knyckare och Josefin Johansson ledde den digitala prisutdelningen i en direktsändning från Nalen, enligt ett pressmeddelande. 

Lyssnarnas pris till Årets radioprogramledare gick till Titti Schultz.

– Det här är det absolut finaste priset man kan vinna i min värld. Att lyssnarna valt mig – vilken lycka. Att jag varje dag får dela allvarliga, viktiga och svåra saker med de som lyssnar. Vi gråter och garvar tillsammans. P4 Extra är deras program, deras kompis, deras sällskap. Och de är mitt. Utan lyssnarna är jag ingenting. Jag är så glad att jag spricker! Och stolt. Tack alla som röstat, säger Titti Schultz, i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Årets radioprogram gick till ”Hjärta & hjärna” från UR i P4 med medicinforskaren och vetenskapskommunikatören Emma Frans och journalisten Maja Åström som enligt motiveringen lyckas ”sticka hål på både myter och vetenskap”. Juryn anser att de levererar populärvetenskap ”när den är som bäst”.

Årets poddproduktion blev Ida Lundqvists ”P3 Dokumentär: Fallet Kapten Klänning” ”om den förre länspolismästaren Göran Lindbergs hänsynslösa utnyttjande av unga, utsatta flickor”.  Årets podd blev däremot ”Spöktimmen”.

Året Avslöjande gick till Kaliber i P1:s program ”De dolda sexövergreppen” av reportrar Stina Näslund och Clara Lowden och producent Annika H Eriksson.

”De dolda sexövergreppen avslöjar svenska män i Sverige som beställer livestreamade, sexuella övergrepp på barn över nätet och de konsekvenser det får för de utsatta barnen i Filippinerna”, framgår det av motiveringen.

Programledaren Adam Alsing, som gick bort i april i år, fick Årets Hederspris postumt. 

”Alla har någon gång startat sin dag ihop med Adam Alsing. Därmed tillhör man de lyckliga som har fått ta del av den otroligt allmänbildade, roliga, spontana, barnsliga och kanske smartaste person som någonsin jobbat med en morgonshow”, framgår det av motiveringen.

Under sändningen blev det problem med ljud och bild och en bättre video från galan ska läggas upp på radioakademin.org i veckan, enligt pressmeddelandet. 

 

Fler vinnare

Årets genombrott

When We Were Kings – Perfect Day Media

 

Årets stjärnskott

Edvin Törnblom – Hallå? (Podplay/Bauer), Ursäkta (Perfect Day Media), Välkommen ut (Perfect Day Media)

 

Årets intervju

Fördomspodden: Emil Persson intervjuar Markoolio – Acast

 

Årets poddprogramledare (Kantar Sifo)

Mia Skäringer – Skäringer & Mannheimer

 

Årets radioupplevelse

Trick or treat – 10 fester på 10 timmar – Bandit Rock (NENT)

 

Årets hederspris

Staffan Rosell

 

Källa: Guldörat 2020

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Guldörat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev