Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tidningen Läraren stoppar podd med Hamid Zafar

Publicerad: 15 oktober 2020, 12:37

Michael Jonsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Lärarförbundets tidningar, avslutar samarbete med Hamid Zafar med omedelbar verkan.

Även Tidningen Läraren avslutar sitt samarbete med rektor Hamid Zafar. ”Vi ser inte att vi kan samarbeta med någon som har de värderingarna”, säger chefredaktören Michael Jonsson, till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

SVT meddelade under torsdagen att de väljer att inte sända de två avsnitt av ”På spåret” som skoldebattören och rektorn Hamid Zafar medverkar i. Detta efter Dagens Nyheters avslöjande om att han under flera år skrivit antisemitiska och homofoba inlägg på sociala medier. 

Även Lärarförbundets tidningar väljer att avsluta samarbetet med honom. Hamid Zafar har både haft en podd under namnet ”Hamid & Maria” och varit krönikör hos förbundets tidningar. 

– Vi lägger ned podden med omedelbar verkan. Vi tar kraftigt avstånd från Hamid Zafars uttalanden. Vi ser inte att vi kan samarbeta med någon som har de värderingarna och det innebär också att han kommer sluta som krönikör hos oss, säger Michael Jonsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Lärarförbundets tidningar, till Dagens Media. 

Inläggen skrevs mellan 2011 och 2015. I en intervju med DN säger Hamid Zafar att han idag har tagit avstånd från åsikterna och förklarar bland annat inläggen med att han var ung och sökande. 

Podden går i skrivande stund inte att hitta via Spotify eller Acast. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev