Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tibbers grundare: ”Jag blev så frustrerad och var tvungen att ta tag i det själv

Publicerad: 3 maj 2021, 05:56

”Under 15” gästas av el-uppstickaren Tibbers grundare Daniel Lindén.

Foto: Under 15

I det 176:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Tibbers grundare Daniel Lindén. I dagens avsnitt diskuterar de elmarknaden och hur vår kunskap och syn kring energi helt kommer förändras.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Daniel Lindén jobbade större delen av sitt liv inom elbranschens olika delar. Med brinnande intresse för teknik och innovation växte en frustration. Branschen behövde förändras men ingen gjorde något åt saken.

– Energi är något vi måste göra mer intressant och förstå oss på för en mer hållbar framtid. Vi måste bli mer smarta med hur vi konsumerar och tänker kring el. Men allt elbolagen ville göra var att sälja mer el. Det var så frustrerande och det saknades innovation, säger Daniel i podden.

Enligt Daniel kommer sättet vi tänker kring el helt förändras.

– Få industrier genomgår så stor förändring som elmarknaden. Vi har solceller på taket, vi köper elbilar, hela hållbarhetsfrågan och snart har vi batterier i hemmet. Vårt tankesätt kring energi kommer förändras helt om bara några år. Det kommer vara en integrerad del av vår vardag och där vill vi på Tibber hjälpa våra kunder längs vägen, säger Daniel i podden.

Lär dig mer om elmarknaden och disruptiva affärsmodeller i dagens avsnitt här:

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, Vd på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.