lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Third Ear rekryterar från Acast

Publicerad: 21 december 2022, 06:34

Simon Said, Frida Klevemark och Lukas Boo går till poddbolaget Third Ear.

Simon Said, Frida Klevemark och Lukas Boo lämnar Acast och Screen On Demand för att gå till poddbolaget Third Ear.

Ämnen i artikeln:

AcastPerfect Day MediaToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Ddet skandinaviska podcastföretaget Third Ear, som bland annat producerar ”Spår” och ”Uppgång och fall”, plockar tre personer med tidigare chefspositioner på Acast och Screen On Demand.

Det handlar om Simon Said och Frida Klevemark som har varit Creative Director respektive nordisk innehållschef Acast. På Third Ear blir Simon Said head of sponsorships och Frida Klevemark head of creative.

I samma veva har Third Ear rekryterat Lukas Boo som har en bakgrund som säljchef på Perfect Day Media och senast kommer från Screen On Demand, där han varit country manager.

Third Ear bildades hösten 2021 och är en hopslagning av Soundtelling, Just Stories och danska Third Ear. I våras lanserade bolaget ett prenumerationserbjudande, via Sesamy, och var – tillsammans med Naudio – först ut bland poddaktörerna att ansluta sig till det medieetiska systemet. Under sommaren slutförde Third Ear också en nyemission om 10 miljoner kronor. 

Att Simon Said, Frida Klevemark och Lukas Boo nu ansluter till bolaget ska hjälpa Third Ear att ta en starkare position på annonsmarknaden samt utveckla sitt erbjudande gentemot annonsörer och medieköpare.

– Det här är tre drömrekryteringar som alla tar med sig unik kompetens till bolaget. Podcastbranschen är fortfarande omogen på flera håll, och vi ser stora möjligheter att ta med vårt kvalitetstänk till fler delar av ekosystemet. Inte minst vad gäller annonslösningar. 2023 kommer bli ett otroligt spännande år, säger vd och styrelseordförande Carl Fridsjö, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev