fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Third Ear förvärvar Podspace

Publicerad: 9 mars 2023, 07:04

Third Ear förvärvar Podspace.

Foto: Pressbild

Marknaden får en ny storspelare i poddvärlden. Third Ear offentliggör nu att bolaget förvärvar poddplattformen Podspace: ”Vi är stolta att nu kroka arm med ett av de mest innovativa bolagen i branschen”.

Ämnen i artikeln:

PodspaceBonnier NewsPerfect Day MediaPodmeNyheterThird Ear Studio

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Podspace har under kort tid vuxit till den näst största aktören på marknaden med kunder som Perfect Day, Podme och Bonnier News. På den svenska marknaden, uppger bolaget, når Podspace över en miljon unika lyssnare i veckan. 

Nu avslöjar Third Ear att de förvärvar poddplattformen, skriver bolaget i ett pressmeddelande:

”I en strategisk affär förvärvar skandinaviska Third Ear nu samtliga aktier i Podspace, och därmed etableras en ny storspelare i branschen med unik kapacitet för att stötta publicister och poddskapare med produktion, distribution och försäljning av annonser och prenumerationer.”

LÄS OCKSÅ: Third Ear rekryterar från Acast 

Third Ears vd och medgrundare, Carl Fridsjö, är imponerad över Podspace tillväxtresa på marknaden.  

– Tillsammans ska vi utveckla den teknikpartner vi hela tiden önskat hade funnits för Third Ear och förenkla för stora publicister och poddskapare att monetisera,  distribuera och växa sina podcasts, utan att för den sakens skull tappa flexibilitet, kontroll eller ägandeskap över sina rättigheter och sin publik, säger han.

Bolaget uppger att Podspace kommer att fortsätta vara sitt eget bolag och varumärke.

– Vi är stolta att nu kroka arm med ett av de mest innovativa bolagen i branschen. På Third Ear finns unik kompetens och resurser som kommer stärka vår nuvarande position ytterligare, men också möjliggöra vidare innovation. Podspace är skapat för att förenkla och effektivisera för poddskapare och stora utgivare, och detta är ett led i just det. Vi ska vara den självklara partnern för distribution, monetisering och teknik, säger Marcus Gellermark, CPO och medgrundare av Podspace.

Carl Fridsjö vill inte kommentera köpeskillingen för Dagens Media men uppger att betalningen har skett i nyemitterade Third Ear-aktier. 

LÄS OCKSÅ: Tre podcastbolag bildar nya koncernen Third Ear Studio 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev