Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Telefonkaos på Rix FM: ”Vansinnigt”

Publicerad: 18 juni 2019, 21:04

Martina Thun är programledare på Rix FM.

Foto: Theresia Köhlin

Tele2:s haveri fick Rix FM:s telefonsystem att bryta samman. ”Det var helt vansinnigt under hela eftermiddagen”, säger programledaren Martina Thun, till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Rix FM

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Under tisdagen har Tele2:s driftstörningar påverkat arbetsplatser över hela Sverige. Bland annat var det stora problem att nå SOS Alarm. 

När Rix FM:s programledare Martina Thun skulle kontakta SOS, för en intervju om driftstörningarna, blev det även svårt för henne själv att hitta en fungerande linje i radiostationens datasystem.

– Vi skulle prata med SOS Alarm under eftermiddagen. Då var det jätteproblematiskt att hitta en linje. Jag fick inte till det med linjerna eftersom jag inte kunde se vilka jag hade tillgång till, säger Martina Thun till Dagens Media. 

I studion finns sex linjer in och ut. Telefonen är kopplad till ett datasystem så att programledarna ska kunna se vilken linje det ringer på. Men allt var svart. Hon fick gå ut i sändningen och säga att hon jobbade på det. 

– Det var otroligt komiskt alltihopa. Till slut fick jag tag på SOS Alarm. 

Senare på eftermiddagen höll hon i en tävling där hon lottade ut pengar. 

– Då vet jag att det ringer in mycket folk, så jag chanssvarade, på vinst och förlust, på de här svarta linjerna. Jag bara tryckte i blindo. I vanliga fall kan jag se att det ringer in. Det blev som ett lotteri där man fick testsvara. Det var helt vansinnigt under hela eftermiddagen, säger hon. 

Martina Thun sänder radio i Rix FM mellan 14–18 på eftermiddagarna.

– När jag gick hem var systemet fortfarande helt svart. Jag såg att Tele2 gick ut och sa att de fixat allt. Men jag vet inte om vårt datasystem hängde med i det. Man kanske måste starta om igen? Jag hoppas att det ordnar sig till i morgon.

Under onsdagen fungerade systemet som vanligt igen. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev