fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Sveriges Radio i internationellt poddsamarbete

Publicerad: 1 november 2022, 06:40

SR:s Caroline Pouron säger att podden ”Vikingar” är en mäktig lyssningsupplevelse. Foto: Sveriges Radio/Mattias Ahlm

Sveriges Radios poddserie ”Vikingar” görs i samarbete med flera andra internationella public service-bolag.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagSveriges Radio

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Poddserien ”Vikingar” har premiär 22 november. Serien beskrivs i ett pressmeddelande som en ”saga med dokumentära stilgrepp”. 

– Vikingar spinner vidare på Snorre Sturlassons historier om kungar, slag och politiska intriger. Vi väver in berättelser om religionen och hur man levde under vikingatiden. Men framförallt är det en mäktig lyssningsupplevelse vi vill ge lyssnaren, säger Caroline Pouron, digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio, i pressmeddelandet.

Med stöd från Nordvision görs podden på danska, norska, isländska och franska. Till samarbetspartners i Norden och i Kanada levererar Sveriges Radio manus och komplett ljud. Public service-bolagen DR i Danmark, RUV i Island, NRK i Norge samt CBC Radio Canada gör egna anpassningar av Vikingar till sina respektive språk.

– Sveriges Radio har skapat en stark och innovativ produktionsmodell som både stärker och samlar de nordiska public service-bolagen. Jag har redan hört flera av de färdiga avsnitten och de osar av kvalitet och originalitet. Jag är säker på att Vikingar kommer att bli mycket väl mottagen av de norska lyssnarna. Det här kan helt enkelt bli en nordisk poddsuccé, säger Petter Sommer, poddchef på NRK, i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Ekot utökar ekonomibevakningen – släpper daglig fördjupningspodd 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev