Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Sven Carlsson till Ekot som ny techreporter

Publicerad: 30 Augusti 2019, 05:54

Sven Carlsson.

Foto: Fredrik Hjerling/Albert Bonniers förlag

Sven Carlsson lämnar Dagens industri för en ny tjänst på Ekot som teknik- och internetreporter.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriEkotSveriges Radio

Sven Carlsson har tidigare jobbat på SvD Näringsliv, AFP och på Radio Sweden. Senast kommer han från Dagens industri, där han sedan 2016 rapporterat om det digitala näringslivet på sajten Di Digital. 

I våras debuterade han som författare med reportageboken ”Spotify inifrån”, skriven tillsammans med kollegan Jonas Leijonhufvud. 

– Som journalist är det spännande med underbevakade områden. Internet och den tekniska utvecklingen hör fortfarande dit. Jag lyssnar dagligen på Ekot och ser fram emot att bidra till deras starka journalistik, skriver Sven Carlsson i ett pressmeddelande.

Rollen som teknik- och internetreporter är en av fyra nya specialistreportrar som Ekot tillsatt. De som som tidigare tillsatts är: Simon Andrén, rättsreporter, Annika Digréus, miljö- och klimatreporter och Kristian Åström, ekonomikommentator.

– Sven Carlsson är en av Sveriges absolut bästa och mest kunniga techreportrar. Han blir ett viktigt och välkommet tillskott till Ekot, skriver inrikeschef Tove Svenonius i ett pressmeddelande.

Läs mer: Viktor Ström lämnar Dagens industri 

Julia V. Caesar

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.