onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SvD gör podd om Stenbeck-familjen

Publicerad: 7 februari 2023, 06:41

Producent Adam Svanell har bland annat producerat prisbelönta Medicinmannen och uppmärksammade Blenda. Reporter Jan Almgren har följt Kinnevik och familjen Stenbeck i över 20 år i sin roll som näringslivsjournalist.

Foto: Stina Stjernkvist/SvD

Svenska Dagbladet släpper exklusiv podd om finansfamiljen Stenbeck. ”Vi har fått komma in i tidigare slutna rum”, säger reportern Jan Almgren.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagSvenska DagbladetSvD

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I över ett år har reportern Jan Almgren och producenten Adam Svanell arbetat med podden ”Dynastin”, en dokumentär i sex delar som ger inblick i Sveriges framgångsrika finansfamilj Stenbeck. 

LÄS ÄVEN: ”Dynastin” SvD:s mest framgångsrika publicering

– Det unika i berättelsen är att vi har fått komma in i tidigare slutna rum. Jag var beredd på stängda dörrar och diplomatiska svar, familjen Stenbeck brukar alltid skildras från utsidan. Men vi har fått möjlighet att skildra dem på ett helt nytt sätt – inifrån, säger reportern Jan Almgren, i ett pressmeddelande.

Podden, som är ett samarbete med produktionsbolaget Banda, släpps exklusivt på Svenska Dagbladet men de två första avsnitten är tillgängliga för alla. 

– Dynastin är en kombination av familjedrama och näringslivsdokumentär, en poddgenre som inte riktigt har producerats tidigare i Sverige. Lyssnarna kommer nära de enskilda människorna och vi berättar om tidigare okända uppgifter om Kinnevik. Och så avslöjar vi en nyhet om Cristina Stenbeck, säger producenten Adam Svanell, i ett pressmeddelande. 

Exekutiva producenter för podden är Hugo Lavett och Lovisa Lamm Nordenskiöld, som nominerades till Stora Journalistpriset som årets berättare för serien ”Palmeutredningen inifrån”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev