söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Storytel och Perfect Day gör podd av böcker

Publicerad: 6 september 2023, 11:19

Ömer Toll och Karolina Sandberg på Perfect Day.

Poddbolaget Perfect Day lanserar släpper tre boktitlar som poddböcker i samarbete med Storytel.

Ämnen i artikeln:

StorytelPerfect Day Media

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Perfect Day har det senaste året gjort flera saker för att få affären att växa. Dels börjat med styckköp på bonusavsnitt och extramaterial, dels lanserat en ny annonsprodukt nämligen reklamspottar som spelas in av en extern röst.

Nu står det klart att Perfect Day breddar affären ytterligare genom att inleda ett samarbete med ljudbokstjänsten Storytel kring ”poddböcker”.

Formatet utgår från berättelsen i en bok men är omarbetat. I detta skede handlar samarbetet om de tre böckerna ”Södertäljemaffians uppgång och fall”, som bygger på Baris Kayhans reportagebok Nätverket, Catrin Villaume Fägerstrands ”Stulet barn” och ”Jag har torkat nog många golv” av Nina van den Brinks.

I juli i fjol gjorde Perfect Day journalistens Diamant Salihus ”Tills alla dör” till poddbok.

– Ljudboken är ett fantastiskt format med en upparbetad och trogen målgrupp. Utmaningen, tror vi, är att bredda målgruppen och där ser vi att poddboksformatet spelar en viktig roll där vi omarbetar ljudboken på ett sätt som passar poddlyssnaren genom att vara mer lättkonsumerad, säger Ömer Toll, Head of Operations på Perfect Day Media, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev