lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Storytel i samarbete med Avanza

Publicerad: 14 januari 2019, 14:36

Sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Nicklas Andersson står för innehållet i ljudböckerna. Foto: Avanza

Storytel och Avanza ingår avtal och släpper ljudboksserierna: "Sparskolan" och "Aktieskolan".

Ämnen i artikeln:

AvanzaPodcast

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Storytel har inlett ett samarbete med Avanza där man kommer släppa två nya ljudböcker om privatekonomi under 2019. 

Den första ljudboken går under namnet "Sparskolan" och släpps idag medan den andra ljudboken med namnet "Aktieskolan" släpps under våren. 

Varje avsnitt kommer vara kring en halvtimme långa. Sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Nicklas Andersson står för innehållet i ljudböckerna.

Vad är bakgrunden till samarbetet?

– Vi tror på kunskap i kortformat, eftersom det är ett bra sätt att ge ny kunskap till en ny publik. Det har saknats en heltäckande serie om privatekonomi i ljudboksvärlden som både är kul, pedagogisk och folkbildande, säger Joakim Tholén, på Storytel till Dagens Media.

Joakim Tholén säger att han är väldigt nöjd med samarbetet hittills och med författarna Johanna Kull och Nicklas Anderssons insatser. 

Hur den affärsmässiga uppgörelsen bakom samarbetet ser ut vill Joakim Tholén inte kommentera med hänvisning till att avtalet är sekretessbelagt. 

Kommer man få se fler liknande samarbeten framöver?

– "Sparskolan" och "Aktieskolan" är ett exempel på ett lyckat samarbete hittills och jag hoppas att publiken kommer uppskatta ljudboksserierna lika mycket som vi gör. Det är klart att det finns många fler aktörer i samhället som sitter på värdefull kunskap som de vill dela med sig av den och ljudboken är ett fantastiskt verktyg för att sprida den. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev