Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Storytel drar in 400 miljoner när finsk jätte ansluter

Publicerad: 10 november 2022, 09:52

Storytels nya vd Johannes Larcher.

Foto: Yann Coatsaliou

Storytel säkrar 400 miljoner kronor då ljudbolaget har genomfört en riktad emission, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

StorytelNyheter

JS


Storytel presenterade ett resultatlyft i sin senaste delårsrapport förra veckan som fick bolagets aktie att stiga. Ebitda-resultatet landade på 59 miljoner kronor för det tredje kvartalet – utvecklingen hade därmed vänt till vinst med streamingintäkter på 27 procent. 

Nu har bolaget även säkrat 400 miljoner kronor genom en riktad emission, rapporterar Breakit. Pengarna avses användas för att delamortera ett brygglån på totalt 500 miljoner kronor som bolaget upptog från Swedbank. 

Pengarna ska även stärka Storytels balansräkning och kapitalstruktur för att öka den finansiella flexibiliteten bland annat, enligt bolaget i ett pressmeddelande. 

– Vi är särskilt glada över att välkomna Otava Ltd, en ledande finsk förlags- och medieägare, som ny aktieägare och ser fram emot att utforska möjligheter att fördjupa vår relation på den snabbt växande finska ljudboksmarknaden, säger Johannes Larcher, vd för Storytel i ett pressmeddelande.

Mediabolaget Otava ger bland annat ut skönlitteratur i Finland och bildades 1890. 

LÄS MER: Resultatlyft för Storytel

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev