söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SR tar nästa steg i digitala utvecklingen

Publicerad: 6 november 2019, 10:24

Olle Zachrison blir ansvarig för digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio.

Foto: Janne Næss

Sveriges Radio inrättar en helt ny expertroll inom programenheten, som ska vidareutveckla SR:s digitala nyhetsarbete.

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Det blir Olle Zachrison, idag chef på Ekot, som tillträder den nya tjänsten från och med 7 november.

– Nyhetsarbetet går rakt in i hjärtat på public service-uppdraget och den digitala utvecklingen är snabb, spännande och föränderlig. Det ska därför bli väldigt inspirerande att få driva arbetet vidare i denna nya roll. Att nå ut ännu bredare med trovärdiga och fördjupande nyheter med hjälp av ny teknik är avgörande för Sveriges Radios framtid, säger Olle Zachrison, i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten ska arbeta tvärs över hela Sveriges Radio med alla olika nyhetsgenrer; riks, utrikes, lokalt, sport, kultur och musik med målet att nå nyhetspubliken digitalt och i ljudform. 

I första fasen ska Olle Zachrison genomföra en nulägesanalys. I fas två ska den nya rollen utformas mer exakt och synkroniseras med de ansvariga chefernas roller så att arbetet kan bedrivas långsiktigt med alla olika delar av Sveriges Radios nyhetsverksamhet.

I och med att Olle Zachrison lämnar Ekot tar Klas Wolf-Watz, idag publiceringschef på Ekot, över som tillförordnad chef och ansvarig utgivare för Ekot med omedelbar verkan. Samtidigt inleds en rekryteringsprocess av en ny Ekochef.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev