Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SR stärker utrikesbevakningen

Publicerad: 3 februari 2022, 13:21

Naila Saleem tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

Foto: Mattias Ahlm

Naila Saleem blir ny utrikeskorre i Sydasien, USA-bevakningen breddas och satsningen ”Radiokorrespondenterna Ryssland” sjösätts när Sveriges Radio stärker utrikesbevakningen.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Den 1 mars tillträder Naila Saleem en tjänst som utrikeskorrespondent i Sydasien, därmed blir hon den första korrespondenten där för Sveriges Radios räkning. I sitt uppdrag kommer hon bland annat att bevaka Indien, Pakistan och Afghanistan. Naila Saleem har tidigare arbetat som reporter i Ekots utrikesgrupp.

– Det känns fantastiskt roligt och mycket hedrande att få bli Sveriges Radios första Sydasienkorrespondent. Jag är så stolt över att företaget nu utökar sin bevakning i Asien, som blir en allt viktigare region i världen både geopolitiskt och ekonomiskt. Jag ser fram emot att skildra allt från det säkerhetspolitiska läget i Afghanistan till den digitala omställningen i Indien genom möten med människorna som lever och verkar där, säger Naila Saleem, i en kommentar. 

Sedan tidigare bevakar Sveriges Radio Asien genom korrespondent Björn Djurberg på plats i Peking samt Peder Gustavsson i Bangkok.

Samtidigt gör Sveriges Radio om i sin bevakning av USA där en av två korrespondenter flyttar från östkusten till San Francisco på västkusten. Syftet är att bredda USA-bevakningen. Cecilia Khavar rapporterar från Washington DC medan Roger Wilson rapporterar från San Francisco, istället för New York. 

I och med det säkerhetspolitiska läget och konflikten kring Ryssland och Ukraina kommer Ekot i veckan även lansera utrikessatsningen ”Radiokorrespondenterna Ryssland”. Den tidigare Rysslandskorrespondent Jesper Lindau agerar programledare och i första avsnittet hörs också Sveriges Radios korrespondenter Johanna Melén, Maria Persson Löfgren och Andreas Liljeheden

– I en tid när publiken efterfrågar ytterligare fördjupning av det säkerhetspolitiska läget är vi glada att vi har den bredd som krävs för att erbjuda det. Genom att fördjupa programmet Radiokorrespondenterna och löpande rapportera om läget i våra nyhetssändningar vill vi ge en så helomfattande bild som vi kan, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg, i en kommentar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev