Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SR-journalister är ”Årets berättare”

Publicerad: 16 november 2020, 10:23

I radiodokumentären ”Gamer” har SR:s Emelie Rosén och Ylva Lindgren tittat på vad som händer när det går snett för barn och unga i spelvärlden.

Sveriges Radios Emelie Rosén och Ylva Lindgren kammar hem Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets berättare” för radiodokumentären ”Gamer”.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Till skillnad från tidigare år delas 2020 års Stora Journalistpriset ut i fem olika omgångar, vid klockan 11 varje vardag denna vecka.

SVT:s Anders Holmberg leder prisutgivningen som på grund av coronasituationen sker i en studio. På måndagen hade han sällskap av juryordförande Jonas Bonnier.

– I stället för att befinna oss i en stor lokal med festklädda människor står du och jag här i studion här för att avslöja vinnarna, sade Jonas Bonnier under sändningen.

I dag var det dags för prisutdelning i kategorin Årets berättare. De nominerade var SR:s Emelie Rosén och Ylva Lindgren för radiodokumentären ”Gamer”, DN:s Emma Bouvin och Mikael Delin för reportaget ”Känns som att vi var på coronans ground zero i Stockholm” samt SVT:s Bo-Göran Bodin för tv-dokumentären ”Att rädda ett barn”.

Priset till Årets berättare gick till Emelie Rosén och Ylva Lindgren. Juryns motivering lyder: ”När föräldrar och myndigheter lämnar walkover, vågar hon konfrontera mörkret i gaminggenerationens värld.”

– Det känns otroligt häftigt. Jag är så glad. Det är så många ungdomar jag ser fram emot att berätta det här för, sade Emelie Rosén, när hon fick beskedet.

I morgon delas Stora Journalistpriset ut i kategori två av fem, nämligen Årets förnyare.

Här är alla som är nominerade till Stora Journalistpriset 2020.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev