tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SR fortsätter ekonomisatsning – gör podd om privatekonomi

Publicerad: 20 mars 2023, 06:56

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hur får du pengarna att räcka? Hur vet du om du har råd att skilja dig? Vad ska du göra om pengarna är slut? Lyssnarnas frågor är i fokus i Sveriges Radios nya veckoåterkommande podd ”Ekonomiakuten” som har premiär i dag.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagEkotSveriges Radio

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I september stod det klart att Sveriges Radio Ekot utökar sin ekonomibevakning genom att ge det veckoåterkommande magasinet ”Ekonomiekot Extra” ett syskon i form av en daglig fördjupningpodd. Bakgrunden till initiativet var att betydelsen av ekonomiska frågor hade ökat.

Nu står det klart att Sveriges Radio släpper ytterligare en ekonomipodd, denna gång en med fokus på privatekonomi. Programmet, som leds av Maja Åström, heter ”Ekonomiakuten”. Det första avsnittet släpps i dag, måndag. Därefter släpps avsnitten veckoåterkommande.

I programmet får Maja Åström besök av experter inom bland annat privatekonomi, skuldrådgivning, juridik och pensioner för att få svar på lyssnarnas frågor.

– Vi vill ge lyssnarna information så de kan göra så initierade val som möjligt. För hur använder man sin konsumentmakt när bankerna höjer räntorna, hur ”röstar man med fötterna” om tomaterna kostar lika mycket överallt och vem vänder man sig till om pengarna faktiskt är slut?, säger Maja Åström, i ett pressmeddelande.

Caroline Pouron, digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio, kommenterar:

– Ekonomi engagerar både i det stora och i det lilla. Alla påverkas av det rådande läget och alla vill veta: vad betyder det för mig? Ekonomiakuten ger människor möjlighet att ställa frågor om sin privatekonomi till riktigt kunniga experter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev