torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify släpper mer användardata till poddannonsörer

Publicerad: 9 januari 2020, 07:32

Data som annonsvisning, räckvidd och frekvens blir nu tillgängligt för Spotifys poddannonsörer.

Spotify lanserar så kallad Streaming ad insertion, SAI, som ska ge både annonsörer och poddskapare mer information om vilka som lyssnar.

Ämnen i artikeln:

SpotifyPodcast

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Genom tekniken ska mätpunkter som annonsvisning, räckvidd, frekvens samt demografiska data som ålder, kön och typ av enhet bli tillgängliga för annonsörerna.

Men än så länge är SAI bara släppt för den amerikanska marknaden, och enbart för Spotify originals.

– SAI gör poddannonserna målgruppsstyrda, de blir relevanta för lyssnarna som hör dem, mätbara, vi kan lättare påvisa annonsernas effekt, och de blir interaktiva – vilket vi kommer berätta om senare. Det gör annonsupplevelsen mer personaliserad för fansen, det ger annonsörerna en effektmätning och det ger poddskaparna en större möjlighet till intäkter så att de kan tjäna pengar på sitt hårda arbete, säger Jay Richman, Head of Global Ads Business and Platform på Spotify, till den egna sajten.

Jay Richman säger vidare att poddannonser på Spotify tidigare fungerade mer som tidskriftsannonser eftersom annonserna laddades ned tillsammans med podden oberoende av vem som lyssnade.

– Med förflyttningen till streaming kan vi hantera annonser i realtid beroende på vem som lyssnar och personens intressen, och vi kommer att veta om annonsen faktiskt lyssnades på eller inte. Snart kommer vi att addera interaktivitet så att användarna direkt kan agera utifrån annonserna, exempelvis kommer man inte att behöva komma ihåg rabattkoder. Vi är väldigt uppspelta över vad detta innebär inte bara för Spotify, utan också för hela branschen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev