fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify släpper julkalender

Publicerad: 18 november 2020, 07:45

Mark Levengood, Filip Dikmen och Zeina Mourtada agerar julvärdar för Spotifys julpoddar. Foto: Press/Spotify

Spotify gör tre olika julkalendrar i poddformat för att räkna ned dagarna fram till jul.

Ämnen i artikeln:

SpotifyPodcast

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan många år tillbaka har SVT varje år skapat en julkalender för att räkna ned dagarna till julafton, även de kommersiella tv-kanalerna har genom åren producerat julkalendrar. 

I år ger sig även Spotify in i jultraditionen och släpper ”Spotifys julkalender” bestående av tre julkalender-poddar av och med julvärdarna Mark Levengood, Filip Dikmen och Zeina Mourtada

Varje dag från och med den första december fram till julafton släpps nya poddavsnitt av alla julvärdar. Avsnittet kommer även innehålla julmusik baserad på lyssnarnas tidigare lyssningshistorik. 

Att folk är taggade på julen märks redan nu tydligt i Spotifys lyssningsstatistik. Världen över har Spotifyanvändare lyssnat på över 6,5 miljarder minuter av julmusik, enligt Spotifys siffror. Lyssnarna verkar också ha börjat lyssna på julmusik tidigare i år. Den mest populära spellistan ”Christmas hits” streamades i högre grad under september och oktober, jämfört med tidigare år. 

Om julpoddarna:

Marks julkalender

”Under 24 dagar kommer Mark Levengood att bjuda lyssnarna på betraktelser, historier och anekdoter kring julen. Men det blir också villovägar utanför det juliga när han med värme lotsar oss genom decembermörkret, i en personlig och nära podcast där Mark talar direkt till dig som lyssnar”. 

 

Filip Dikmen ringer och önskar god jul  

”I podden ”Filip Dikmen ringer och önskar god jul” ringer influencern, komikern, youtubern och poddaren Filip Dikmen upp några av Sveriges mest älskade kändisar för att prata om vad julen betyder för just dem och hur de ska fira detta speciella år”. 

 

Zeinas högtidsmat

”I Zeinas högtidsmat öppnar matbloggaren och kocken Zeina Mourtada en kulturell smaklucka om dagen från första december fram till julafton. Zeina med gäster bjuder på kunskap om matens historia och tipsar om rätter som representerar högtider runtom i världen”. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev