Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify lägger ned flera poddar

Publicerad: 7 oktober 2022, 09:56

Spotifys satsningar på poddar får sig nu en törn.

Foto: Linnéa Kihlström

Elva poddar, som alla produceras av nyligen uppköpta podcast-studior, läggs nu ned av Spotify.

Ämnen i artikeln:

SpotifyNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Spotifys uttalade mål är att bli störst i världen inom ljud. Bolagets kärnverksamhet är musiken, men de senaste åren har betydelsen av podcastverksamheten – och intäkterna därifrån – ökat markant. Det märks bland annat genom att Spotify har lagt vantarna på flera podcastbolag, däribland Gimlet och Parcast.

– Musik har som sagt varit vår primära fokus, och det vi har jobbat länge med, så där har vi dragit många lärdomar. Men podcast är en relativt ny affär för oss som har gått extremt snabbt, och där har vi gjort otroligt många investeringar, sade Nordenchefen Jenny Hermanson i en exklusiv intervju med Dagens Media i våras.

Men nu står det klart att Spotify lägger ned ett tiotal poddar från just Parcast och Gimlet. Det rapporterar branschtidningen The Hollywood Reporter. Omkring 5 procent av personalen på Spotifys inhouse-studior påverkas av nedläggningarna.

Det handlar om originalpoddarna How To Save A Planet, Crime Show och Every Little Thing från Gimlets och Medical Murders, Female Criminals, Crimes of Passion, Dictator, Mythology, Haunted Places och Urban Legends från Parcast. På sikt ska även Horoscope Today läggas ned.

Spotify har inte velat kommentera uppgifterna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev