Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify höjer priserna

Publicerad: 2 februari 2021, 07:57

Familjeabonnemanget höjs med hela 20 kronor i månaden.

Foto: Janne Næss

Streamingjätten justerar upp priserna med 10 till 20 kronor beroende på abonnemangstyp.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Spotify har från och med den 1 februari höjt priserna för sina premiumabonnemang. 

För den som betalar för Premium Individual justeras priset med 10 kronor, från 99 kronor i månaden till 109 kronor i månaden. 

Familjeabonnemanget som går under namnet Premium family höjs i sin tur från 169 kronor i månaden till 189 kronor i månaden. Duo-abonnemanget kostar numera 149 kronor i månaden, i stället för 139 kronor i månaden. 

I kommunikationen till kunderna motiverar Spotify prishöjningen med att den görs så att de kan ”fortsätta att förnya och investera” för att ge kunderna ”den bästa upplevelsen och mer värde i form av nytt innehåll och fler funktioner”. 

– Vi erbjuder flera olika prenumerationsalternativ som är skräddarsydda efter våra användares behov och vi uppdaterar ibland våra priser för att reflektera lokala makroekonomiska faktorer och marknadens efterfrågan, samtidigt som vi erbjuder en enastående tjänst, skriver Tobias Gyhlenius, kommunikationschef på Spotify i Norden till Dagens Media i ett mejl.

Befintliga prenumeranter behåller sitt gamla pris under en månad och det nya priset börjar därmed dras först i mars.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News