Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify ger sig in i striden om true crime-lyssnarna

Publicerad: 18 oktober 2019, 12:43

Robert Barkman och Hugo Lavett, produktionsbolaget Banda. Banda kommer att producera den nya Spotifypodden Olöst.

Podden Olöst lanseras tillsammans med produktionsbolaget Banda.


Ämnen i artikeln:

Spotify

LÄS MER: Så bygger Spotify sitt ljudimperium 

Spotify ansluter sig till den stora skaran som producerar true crime-poddar i och med att Olöst lanseras. Den blir den fjärde i raden av egna originalpoddar från Spotify. Podden kommer att handla om ”kalla fall som kommer upp till ytan”.

Vem som kommer att programleda, när podden har premiär och hur podden ska sticka ut ber Spotify att få återkomma om. Det skriver Spotifys nordiska kommunikationschef Anna Ingler i ett mejl till Dagens Media.

- True crime har fascinerat lyssnare över hela världen och inte minst på Spotify - en trend som inte heller visar några tecken på att sakta ner. Därför är vi, tillsammans med några av Sveriges absolut bästa grävande journalister, väldigt glada över att lansera vår största lokala satsning inom genren. Det finns ju inget bättre än att få försvinna in i en riktigt bra dokumentär, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

 LÄS MER: Acast slopar betalmodellen – Podme växer medan Spotify satsar på räckvidd 

Robert Barkman och Hugo Lavett är grundarna till produktionsbolaget Banda. Robert Barkman har bland annat producerat dokumentärserien Hästgården och Hugo Lavett har bland annat producerat dokumentären Kvinna hittad död vid badplatsen.

– Vi startade Banda för att få göra radio på en nivå som tidigare inte gjorts i Sverige. Därför är det väldigt roligt att Spotify väljer att satsa på just långa serier och gestaltande journalistik, som är vår paradgren. Det här ritar om poddlandskapet i Sverige och Norden och de största vinnarna är lyssnarna som får ett bredare och lyxigare utbud. Podcastens guldålder, som ljudrevolutionen kallas i USA, har äntligen nått norra Europa, säger de i ett pressmeddelande. 

 LÄS MER: Globala poddvalutan - detta innebär den 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev