Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Schibsted öser ytterligare pengar på Podme

Publicerad: 23 oktober 2020, 08:54

Pontus Ogebjer, på Schibsted tillsammans med ledningsgruppen på Podme.

Det blir ytterligare klirr i kassan när Podme tar in ytterligare kapital i ny investeringsrunda.


Ämnen i artikeln:

PodmeSchibsted

I en ny investeringsrunda tar Podme in ytterligare 26 miljoner, Schibsted som tidigare investerat i poddplattformen gick denna gång in med 22,5 miljoner kronor. Totalt i år har bolaget tagit in omkring 50 miljoner kronor.

LÄS MER: Det är viktigast att tänka på i poddreklam
Därför måste du vara ”tip of tongue” inom röstsök 

– Vi ser att poddar fortsätter att vara det starkaste och mest intressanta mediet på många sätt. Podme har på kort tid lyckats bygga ett starkt team som är strålande på att kombinera affärsdriv med en mycket bra känsla för premiuminnehåll, vilket gör detta så spännande. Vi är otroligt glada över att kunna stötta bolaget på sin fortsatta resa, säger Pontus Ogebjer, investment manager på Schibsted Growth, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Därför investerar Schibsted i svenska Podme
Alexander Karim programleder krimpodcast hos Podme

Podme har gått en annan väg än flera andra poddplattformar då de erbjuder exklusivt och reklamfritt innehåll vilket i praktiken innebär att lyssnare betalar för ett premiumkonto. 

Under den senaste tiden har Podme knutit till sig en rad exklusiva och kända poddar, däribland omdiskuterade ”Svenska mordhistorier” och Cafés tidigare podcast ”Fördomspodden”

Enligt Podmes egna uppgifter har tjänsten över 50 000 betalande prenumeranter i Sverige och Norge. Målet är att expandera till ytterligare marknader och vid år 2024 ha en miljon prenumeranter. 

 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PodmeSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev