tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Schibsted går med i Poddindex

Publicerad: 23 mars 2023, 06:35

Schibsted ansluter till Poddindex som publicist.

Schibsted anslutar till poddvalutan Poddindex som publicist.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagPoddindexSchibsted

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Schibsted har de senaste åren satsat allt mer på poddar med exempelvis Aftonbladet Daily och nu senast Dynastin och Sportbladet Daily. En del av poddarna har tidigare ingått i Poddindex via plattformen Acast, men nu ansluter alltså Schibsted som publicist till valutan.

– Det här är en självklar väg för oss att gå. Som publicist i Poddindex kan vi fortsätta att driva mediehusens poddsatsningar samtidigt som vi befäster vår position på den svenska poddmarknaden, säger Frederic Skalberg, commercial advisor podcast på Schibsted Marketing Services, i ett pressmeddelande.

Att gå med i Poddindex handlar framförallt om att förenkla för annonsörer, som därmed kan få en överblick av räckvidden för samtliga poddar från Schibsted.

– Att vi nu fullt ut går in i kategorin publicist i Poddindex gör det lättare för oss att svara mot den ökade efterfrågan vi ser från allt fler annonsörer som vill vara med i vår poddkontext, säger Caroline Ensér, head of commercial products på Schibsted Marketing Services, i pressmeddelandet.

I slutet av förra året valde Schibsted att lämna branschens gemensamma valuta för rörlig bild, MMS.

LÄS ÄVEN: ”Dynastin” SvD:s mest framgångsrika publicering 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev