söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SBS utmanar MTG om förstaplatsen

Publicerad: 2 februari 2011, 09:11

SBS är för tillfället det enda radionätverket som inte tappar lyssnare. I februari växlar de upp ytterligare och börjar sända på 13 nya tillstånd. – Riktigt dåliga tillstånd som knappt är värda att kallas närradio, säger Christer Modig, vice vd och programdirektör på MTG radio.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioChrister ModigStaffan RosellMTG Radio

HW

Henrik Widell


I den senaste radiomätningen tappade SR 1 procent av sin räckvidd, MTG Radio tappade 4 procent medan SBS Radio landade på plus minus noll.

– Vi har varit konsekventa under lång tid, vilket belönas av lyssnarna. Samtidigt har MTG haft fler förändringar på tablå och programledarsidan, säger Staffan Rosell, vd på SBS Radio.

En av de förändringarna är att ”Rivstartgänget” från Bandit, vars show också visades på TV10, lockats över till SBS-kanalen Mix Megapol.

Christer Modig lägger ingen större vikt vid mätningens resultat:

– Sådant där går upp och ned och beror till stor del på att vi håller på att byta ut en morgonshow, det har sina utmaningar. Han ser inte att MTG:s position hotas av att SBS under februari rullar ut Rockklassiker och Mix Megapol på 13 nya tillstånd, tillstånd som MTG var med och budade på. MTG gick ifrån förhandlingarna med bara ett nytt tillstånd.

– Med tanke på koncessionsavgifterna räknade vi på vad tillstånden kunde vara värda och bjöd därefter.

Har SBS betalat överpris för tillstånden?

– Det får du fråga dem om, men en del av tillstånden som bjöds ut är riktigt dåliga och kan knappt kallas närradio alls. De 59 miljonerna de betalade lägger jag hellre på vår programbudget.

Staffan Rosell skrattar och säger att de nya tillstånden stärker SBS.

– Vi kan potentiellt nå en miljon nya lyssnare, så visst är det här viktigt. Vi har medvind nu och tar andelar, vi känner en stark framtidstro.

MTG:s strategi för framtiden är inte att skaffa fler tillstånd utan att öka räckvidden på de befintliga. Där har kanalen Star FM en viktig roll att spela. Den har inte fungerat för MTG och ska fram till sommaren få ny form och inriktning. Det har talats om en renodlad prat-radio-kanal, men Christer Modig är förtegen om detaljer.

– Vi håller på att formulera våra strategier för framtiden och de rör mycket mer än bara Star FM. I nuläget kan jag dock inte berätta mer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev