lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SBS tar över NRJ

Publicerad: 16 december 2011, 11:18

NRJ bryter samarbetet med MTG och går över till SBS. Mix Megapol och Rockklassiker ersätter Bandit och Rix FM.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioMTGSBSMTG Radio

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


MTG-kanalen NRJ har i dag 20 radiotillstånd i Sverige, men sänder bara sitt eget format i Stockholm, Göteborg och Malmö. På resterande stationer sänds MTG Radios Rix FM och Bandit.

Samarbetsavtalet med SBS Radio innebär att SBS tar över ansvaret för programinnehåll och reklamförsäljning på samtliga stationer, på uppdrag av NRJ som behåller sändningstillstånden.

NRJ kommer att fortsätta sända sitt format i Stockholm, Göteborg och Malmö. På övriga NRJ-stationer kommer SBS-formaten Mix Megapol och Rockklassiker att sändas.

– Vårt syfte med att ta över stationerna är att få ökad räckvidd för Mix Megapol och Rockklassiker, som nu kommer att sändas på nya platser. Det enskilt viktigaste är att Mix Megapol nu kommer till Uppsala som är en viktig marknad, säger SBS Radios vd Staffan Rosell till dagensmedia.se.

NRJ:s 20 stationer står för 16 procent av det kommersiella radiolyssnandet i Sverige enligt den senaste radiomätningen rån Sifo.

– I och med att vi tar över den andelen av lyssnandet hoppas vi även öka andelen av annonsintäkterna, säger Staffan Rosell.

Vad erbjuder ni NRJ som gör att de bryter med MTG Radio?

– Det bör egentligen NRJ svara på, men jag tror att de märkt att SBS Radio har tagit lyssnarandelar under de senaste åren på MTG:s bekostnad och de anser sig vinna på att samarbeta med någon som växer, säger Staffan Rosell.

Avtalet börjar gälla i januari 2013 då NRJ:s avtal med MTG går ut.

Medarbetarna på NRJ får behålla sina jobb men flyttar till SBS Radios lokaler.

I dag har MTG Radio 46 stationer och SBS Radio har 56 stationer i Sverige. Dygnslyssnandet är dock större på MTG.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev