Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Så påverkar corona poddlyssnandet

Publicerad: 27 april 2021, 05:50

Foto: Getty Images + Spotify

Coronapandemin har påverkat poddlyssnandet, visar en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Spotify.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Spotify släpper i dag statistik över hur poddlyssnandet har utvecklats det senaste året. Undersökningen är utförd av Kantar Sifo på uppdrag av Spotify*. 

LÄS ÄVEN: För första gången – så stora är medieköpen i poddar

51 procent av alla svenskar i åldrarna 18-79 år lyssnar regelbundet på poddar, alltså minst en gång i månaden, visar undersökningen. Antalet som lyssnar på podd en gång i veckan har ökat med 12 procent, jämfört med Kantar Sifos tidigare rapport genomförd runt samma tidpunkt ett år tidigare. 

Störst ökning bland de som lyssnar på podd minst en gång i veckan sker i åldersgruppen 30-44 år, där ligger ökningen på 19 procent.

Undersökningen visar även att lyssningen som sker ”på väg till jobbet” har minskat från 56 procent vid årets undersökning jämfört med den föregående. Lyssningen under träning och matlagning har dock ökat. 

Vidare uppger 1 av 3 svenskar att de lyssnar mer på poddar idag än innan pandemin. 40 procent av de mellan 65-79 år uppger att de lyssnar mer på podd idag än innan corona. 

Om undersökningen:

Kantar Sifos undersökning är gjord i Kantar Sifos online-panel. Den utgörs av ett representativt urval av allmänheten mellan 18

och 79 år. En bakgrundsfråga om poddlyssnande har ställts till 3 345 personer. 1 000 intervjuer har därefter genomförts i gruppen som

lyssnar på poddar minst en gång i veckan. Intervjuerna genomfördes 17 till 23 februari 2021.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev