tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Så mycket samlade årets Musikhjälpen in

Publicerad: 20 december 2021, 06:51

I går avslutades Musikhjälpen 2021. Den insamlade summan låg då på 54 miljoner kronor.

Foto: Martina Holmberg

2021 års upplaga av Musikhjälpen är över. 54 miljoner kronor. Så mycket landade insamlingen till temat ”För en värld utan barnarbete” på.

Ämnen i artikeln:

MusikhjälpenSveriges RadioSveriges Television

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I år var fokus under Musikhjälpen, som görs i samarbete mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen, ”För en värld utan barnarbete”.

När det 144 timmar långa direktsända insamlingsevenemanget i går avslutades stod det klart att insamlingen landat på 54 miljoner kronor. Siffran är den näst högsta någonsin.

Musikhjälpen höll i år till på Gamla torget i Norrköping. Där när sändningen avslutades var programledarna Brita Zackari, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson. Oscar Zia och Anis Don Demina, som också programlett men fick lämna buren på grund av sjukdom, var med på länk.

– Jag är tagen av allas värme och engagemang. Det har varit helt avgörande för årets Musikhjälpen. MH-familjen har vuxit med flera nya hjältar samtidigt som gamla ställt upp när vi behövt. Utan det och publikens enorma engagemang hade vi inte kunnat genomföra den här veckan. Och i dessa tider är Musikhjälpen en extra viktig ljuspunkt att samlas kring, säger Simon Rosenqvist, projektledare Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev