Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Så mycket drog Musikhjälpen 2019 in

Publicerad: 16 december 2019, 06:47

I går kväll avslutades Musikhjälpen 2019 som i år hölls i Västerås. Totalt samlades det in över 50 miljoner kronor.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Årets upplaga av Musikhjälpen avslutades i går söndag. Totalt drog det direktsända insamlingsevenemanget in närmare 50,6 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMusikhjälpen

Temat för årets Musikhjälpen, som görs i samarbete mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen, var ”Sex är inte ett vapen”.

Efter sex dagars direktsändning släpptes programledarna Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg på söndagskvällen ut ur glasburen på ”Kärlekens torg” i Västerås. Vid den tidpunkten låg den insamlade summan på 50.572.139 kronor, enligt ett pressmeddelande. Siffran kommer dock att justeras något då öronmärkta pengar av erfarenhet kommer att fortsätta trilla in.

– Det viktiga arbetet mot det sexualiserade våldet fortsätter runtom i världen, säger Kristina Henschen, generalsekreterare på Radiohjälpen som säkerställer att pengarna nu fördelas där de behövs.

Under veckan skapades det också över 642.309 engagemang från privatpersoner, organisationer och företag. Och totalt 4.538 digitala bössor har startats.

2017 slogs det insamlingsrekord i Musikhjälpen. Då drog temat ”Barn är inte till salu” in över 74 miljoner kronor. Förra året låg nivån, precis som i år, på drygt 50 miljoner kronor.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMusikhjälpen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev