Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Robert Brännström blir redaktionell utvecklingschef på Ekot

Publicerad: 24 februari 2021, 15:40

Robert Brännström, bland annat medgrundare av numera nedlagda sajten Kit, ska i sin nya roll på Ekot jobba med redaktionens digitala omställning.

Foto: Per Levander

Robert Brännström, i dag digitalchef på Ekot, får den nya rollen som redaktionell utvecklingschef på Ekot.


Ämnen i artikeln:

EkotSRSveriges Radio

Hans uppdrag blir att utveckla Ekots journalistik och jobba med redaktionens digitala omställning, enligt ett pressmeddelande.

– Förra årets framgångar med digital lyssning för våra nyheter visar att det finns ett sug efter Ekots journalistik även i digital form. Att få en möjlighet att fortsätta arbeta med Ekots digitala omställning på en mer övergripande nivå och hjälpa till att driva utvecklingen på hela Ekot känns såklart otroligt spännande, säger Robert Brännström, i pressmeddelandet.

Robert Brännström var med och grundade den numera nedlagda reportage- och nyhetssajten Kit. Han var även sajtens chefredaktör och ansvariga utgivare fram till 2018, framgår det. 

Var med och grundade Kit

Han har även varit publisher och ansvarig utgivare för digitala medier på Bonnier Tidskrifter, samt chefredaktör och ansvarig utgivare på IDG.se – och jobbat som främst tech-reporter.

– Robert är en driven och målinriktad chef och har under sin relativt korta tid på Ekot mycket framgångsrikt utvecklat Toppnyheter och Ekots arbete på sociala medier, säger Klas Wolf-Watz, chef på Ekot, i en kommentar.

Robert Brännström tillträder sin nya roll när hans nuvarande roll har fått en ersättare. En rekryteringsprocess är inledd. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotSRSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.