Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Rix vinner efterlängtad delseger i fighten med Mix

Publicerad: 4 juni 2019, 13:26

Rix FM hade större daglig räckvidd än Mix Megapol under vecka 22.

Rix FM smyger sig förbi rivalen Mix Megapol. Åtminstone i den dagliga räckviddskampen med konkurrenten. Detta för andra gången i historien sedan Kantar Sifos PPM-mätningar infördes 2013.

Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupNENT GroupMix MegapolRix FM

Philip Wallin

philip.wallin@dagensmedia.se


Under förra veckan, vecka 22, nådde Rix FM 14,2 procent av befolkningen. Medan Mix Megapol kom upp i 14,1 procent, enligt siffror från Kantar Sifo. 

Därmed kan Rix FM titulera sig Sveriges största kommersiella radiokanal – för en vecka framåt. 

Enligt Nent beror tronskiftet på de nya sändningstillstånden som delades ut i augusti förra året. Då fick nämligen Rix tillbaka sin nationella distribution och har nu på kort tid tagit tillbaka stora delar av sitt lyssnande som man förlorade 2013. Då avslutade NRJ sitt samarbete med MTG – vilket innebar att Rix tappade möjligheten att nå ut med sina sändningar i hela landet. 

– Vi är mycket glada över att så många radiolyssnare har hittat tillbaka till oss, trots att vi på flertalet orter inte sänt där på närmare tio år. Det är en fin fjäder i hatten och tyder på att vi gör något som lyssnarna uppskattar, skriver Christer Modig, chef för Nent Groups radioverksamhet, i ett mejl till Dagens Media. 

– Men samtidigt måste vi vara ödmjuka då konkurrensen om lyssnarna är stenhård, och då gäller att vara konsekvent och tro på det man gör om man ska vinna lyssnarnas förtroende. 

Vecka 21 var kanalerna helt jämna i daglig räckvidd med 15 procent vardera. 

Enligt radionytt.se är det blott andra gången, sedan 2013, som Rix har fler lyssnare än Mix. 

Bauerägda Mix Megapol har dock en stor ledning när det gäller den totala lyssnartiden. Under vecka 22 hade man 9,8 procent av radiolyssnandet i landet, medan Rix nådde 7,4 procent. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev