Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Radio Sweden släpper arabisk podd

Publicerad: 8 april 2021, 12:48

Amr Bitar, Yamama Alhowari, Abdelaziz Maaloum och Shaima Madboly kommer alla – efter rullande schema – att programleda den nya podcasten.

Foto: Janne Næss (SR) + Henrik Brunnsgård (Amr Bitar) + Mattias Ahlm/Sveriges Radio (Yamama Alhowari och Abdelaziz Maaloum ) + Daniel Camerini (Shaima Madboly).

Fyra medarbetare på Ekot Radio Swedens arabiska redaktion turas om att programleda den nya fördjupningspodden som har premiär den 9 april.


Ämnen i artikeln:

Ekot

I morgon fredag släpper Ekot Radio Sweden ett första avsnittet av en ny fördjupningspodd på arabiska som därefter släpps veckoåterkommande. Fokus kommer, enligt ett pressmeddelande, att ligga på ämnen som är ”angelägna och intresseväckande för den arabisktalande publiken i Sverige” som spänner brett över allt från politik till livsstil.

– Vi tycker att det här är en viktig och spännande satsning, inte minst för att det har kommit så många från den arabisktalande världen till Sverige under det senaste årtiondet. Vi tror att det finns en stor efterfrågan på en fördjupande podd om Sverige, säger Gaby Katz, Ekot Radio Swedens redaktionschef, i en kommentar.

Abdelaziz Maaloum, Yamama Alhowari, Shaima Madboly och Amr Bitar, på Radio Swedens arabiska redaktion, turas om att programleda podden.

För morgondagens premiäravsnitt står Abdelaziz Maaloum. Temat är vägen till ett permanent uppehållstillstånd.

– Premiärpodden är inspirerad av den stora mängden lyssnare som tar kontakt med oss löpande. De både söker information via oss och vill dela med sig av sina erfarenheter, säger Abdelaziz Maaloum.

LÄS OCKSÅ: Ras för kommersiell radio – tappar till SR

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev