tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Premiär för ny podd hos Dagens Media

Publicerad: 9 maj 2018, 07:18

Fr. vänster: Karin Bäcklund och Johanna Snickars. Foto: Janne Naess

Johanna Snickars och Karin Bäcklund startar nu Uppstickarna hos Dagens Media – en podd om det som sticker ut och är på väg uppåt. “Många fokuserar på framgångsrecept – men det är också intressant att se vad personer har gjort vad för att ta sig dit de är nu och vad man hade gjort annorlunda,” säger Johanna Snickars.

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

CK


I dag släpps första avsnittet av Uppstickarna – en inspirationspodd där programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund möter framgångsrika kvinnliga personligheter på väg upp och som sticker ut i samtal om karriär och kommunikation. Gästerna är båda välkända och mindre kända kommunikatörer som agerar i det dolda.

– Vi vill möta intressanta personer som sticker ut och är på väg upp. De vi möter i podden är människor vi är nyfikna på som vi tror och hoppas kan inspirera flera genom att berätta om sin karriärbana och sin syn på kommunikation, säger Johanna Snickars och fortsätter:

– Vi utgår ifrån vad vi själva skulle vilja lyssna på. Hela idén kom från att vi båda lyssnar på poddar och ljudböcker. Vi satt och utbytte tips och kände att det var få poddar som var av - och med kvinnor. Så måste det naturligtvis inte vara – men det var en trendspaning vi gjorde. Jag har gästat flera poddar tidigare, men aldrig skapat och producerat en själv – så varför inte prova?

Till vardags är Johanna Snickars kommunikationschef på Microsoft och Karin Bäcklund digital strateg på Springtime. Podden är ett fritidsprojekt och kommer till en början spelas in i tio avsnitt. Om den blir omtyckt så fortsätter de gärna, berättar Johanna Snickars.

– När vi själva lyssnar väljer vi inspiration och folk som vågar delar med sig av misslyckanden. Många fokuserar på framgångsrecept – men det är också intressant att se vad personer har gjort vad för att ta sig dit de är nu och vad man hade gjort annorlunda, säger hon.

I första avsnittet av podden Uppstickarna möter Karin Bäcklund och Johanna Snickars hjärnforskaren, författaren och föreläsaren Katarina Gospic. Hon delar med sig av sina tips på hur hon skapar förutsättningar för framgång, vikten av värderingar och sin syn på prestation, men förklarar även hur FOMO (Fear Of Missing out) uppstår och varför hon bytt karriärbana och mål flera gånger.

Vilka gäster kan vi förvänta oss framöver?

– Hittills har vi spelat in med hjärnforskaren Katarina Gospic, opinionsbildaren Ida Östensson och investeraren Aurore Belfrage. De kommande gästerna kommer bland annat vara en retoriker och en författare. Vi vill ha blandade bakgrunder bland gästerna. Men vi tar gärna emot tips på drömgäster framåt!

Varför ska man lyssna på Uppstickarna?

– Vi hoppas att podden kan skapa inspiration genom att höra dessa "thought leaders" generöst dela med sig av sin karriär och lärdomar – samtidigt som man får en lite personligare syn på människor man borde hålla ögonen på framåt. Många verkar vana att bara prata om sina expertområden men inte om sig själva, sina erfarenheter och vägen dit. Karriär och kommunikation är grundpelarna i podden och sen tar vi lite avstickare med våra gäster, säger Johanna Snickars.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev