Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Poddbio – Acasts nya salongskoncept

Publicerad: 25 april 2019, 12:14

De tre första livepoddarna blir Raseriet, Spöktimmen och Della Sport.

Foto: Press

Fram tills nu har podcast och bio inte haft så mycket med varandra att göra. Men nu inleds ett samarbete kring formatet Poddbio: ”Jag tror att det kommer gå att göra något häftigt med det här”, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.


Ämnen i artikeln:

Acast

Nu lanseras det nya konceptet Poddbio, som är ett samarbete mellan Filmstaden och Acast. Satsningen Poddbio innebär att biografen blir en scen för populära podcasts där poddlyssnare har möjlighet att uppleva en live-podcast. 

Hur biografen används som arena för en live-podcast är upp till programledarna bakom poddarna. 

– Det är programledarna som disponerar scenen och har på förhand inga ramar satta, så det ska bli spännande att se vad de hittar på. Jag tror att det kommer gå att göra något häftigt visuellt kopplat till det här, kanske med stillbilder eller rörligt material, säger Thomas Runfors, och fortsätter:

– Programledarna har också möjlighet att interagera med publiken, vilket normalt inte görs inom poddvärlden. Det ska bli spännande att se hur det här formatet går att använda. 

Formatet har ännu inte testats som förhandsvisning, men försäljningen har hittills gått bra. 

– Podden ”Spöktimmen” är slutsåld, så ett intresse och en efterfrågan på det här verkar finnas. Men det finns biljetter kvar till de andra föreställningarna, Della Sport och Raseriet. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News