Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Pod X köper in sig i franskt poddbolag

Publicerad: 27 september 2022, 05:44

På bild: Pod X grundare Fredrik Said, Staffan Rosell och Patrick Svensk.

Pod X köper en majoritet av det franska poddbolaget Nouvelles Écoutes – som i sin tur köper poddstudio.

Ämnen i artikeln:

PodcastToppnyheter förmiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det var i december förra året som medieveteranerna Patrick Svensk, Staffan Rosell och Fredrik Said startade drog igång bolaget Pod X Group fokuserat på att investera i podcasträttigheter. Bolaget har kontor i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Holland, Italien, Norge, Danmark och Latinamerika. 

Nu investerar Pod X Group i det franska poddbolaget Nouvelles Écoutes genom att förvärva en majoritetsandel i bolaget. Samtidigt köper Nouvelles Écoutes podcaststudion Studio Minuit vars huvudkontor ligger i Paris. 

– Denna betydande investering från Pod X och vårt förvärv av Studio Minuit kommer att hjälpa oss att utöka vår lista med banbrytande podcastinnehåll och främja vår ambition att inte bara bli ett av de ledande podcastföretagen i Europa, utan också erbjuda det mest mångsidiga och innovativa urvalet av podcasts, säger Julien Neuville, vd på Nouvelles Écoutes, i ett pressmeddelande. 

I våras gick Pophouse Entertainment in som majoritetsägare i Pod X Group som tidigare förvärvat poddbolaget Perfect Day, grundat av Hannah Widell och Amanda Schulman. 

Pod X Groups affärsidé bygger på att investera i både poddbolag och poddkreatörer för att tillsammans med med grundarna utveckla dem till ledande podcastproducenter. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev