tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Pod X köper finskt poddbolag

Publicerad: 8 mars 2023, 11:43

Staffan Rosell, vd för Pod X.

Pod X köper Finlands största poddbolag. Det är det senaste i raden av förvärv i Europa. ”Pod X täcker nu den nordiska marknaden”, säger vd:n Staffan Rosell.

Ämnen i artikeln:

Pod XNyheterStaffan Rosell

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Under förra året köpte Pod X en rad poddbolag, bland annat franska Nouvelles Écoutes och Studio Minuit, det brittiska bolaget Goldhawk Productions, det argentinska poddproduktionebolaget Posta och det svenska radio- och poddbolaget Filt.

LÄS OCKSÅ: Pod X köper svenska podcastbolaget Filt 

Bolaget fortsätter nu förvärvsresan och köper Finlands största poddbolag, Suomen Podcastmedia.

– Suomen Podcastmedia är ett av Finlands största och mest välskötta podcastbolag och har 50 procent av marknaden. Förra månaden gjorde vi ett majoritetsförvärv av det svenska podcastbolaget Filt som har kontor i Köpenhamn och Oslo. Med det här förvärvet täcker vi den nordiska marknaden. Vi är oerhört stolta över att kunna förvärva Juhani och Joonas fina bolag till Pod X-gruppen, säger vd:n Staffan Rosell i ett pressmeddelande.

Juhani Pajunen berättar att landet som står bakom Angry Birds och Mumin har en dold potential att skapa lockande berättelser:

– Den finska podcast-scenen har inte slagit igenom globalt än men kommer nu göra det med den här affären, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Pod X gör första investeringen i Latinamerika 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev