måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Perfect Days vd lämnar: ”Styrelsen och jag har olika syn på hur bolaget ska utvecklas”

Publicerad: 15 juli 2022, 08:48

Karolina Roslund, Amanda Schulman, Hanna Widell och Per Sundin. Foto: Pierre Björk

Efter fyra år som vd för podcast-bolaget får Karolina Roslund nu söka sig vidare. Samtidigt lämnar även chefen för ett annat bolag inom Pophouse, som ännu inte tillsatt en ersättare för vd-posten.

Ämnen i artikeln:

Perfect Day Media

Pophouse Entertainment köpte i augusti förra året produktionsbolaget Perfect Day Media. Vid uppköpet meddelade man att grundarna Hannah Widell och Amanda Schulman skulle fortsätta styra bolaget, i sällskap av vd:n Karolina Roslund.

Nu, efter fyra år som vd för bolaget, kliver Karolina Roslund av som vd. I ett pressmeddelande säger hon att det blivit tydligt att styrelsen för bolaget och hon själv inte har samma syn på framtiden.

– Efter samtal och en kort process stod det klart att styrelsen och jag har olika syn på hur Perfect Day Media ska utvecklas framöver. Bolaget är inne i en spännande tillväxtfas och jag vill understryka att detta sker i samförstånd och att jag, Pophouse och de tidigare ägarna Hannah och Amanda skiljs som vänner, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Hannah Widells och Amanda Schulmans Perfect Day får nya ägare – Björn Ulvaeus tar över 

Per Sundin är styrelseordförande i Perfect Day och vd för Pophouse, och menar att det är ett naturligt tillfälle för Karolina Roslund att kliva av.

– Karolina Roslund har genomfört en omstrukturering av Perfect Day Media, drivit i hamn affären mellan bolagen, och fortsatt driva verksamheten i snart ett år sedan förvärvet. Nu är ett bra och naturligt tillfälle för både henne och Perfect Day Media att ta nästa steg.

Grundarna Amanda Schulman och Hannah Widell kommenterar förändringen:

– Vi vill tacka Karolina för snart fyra års nära samarbete under en intensiv och utvecklande fas på Perfect Day Media och i samband med vårt samgående med Pophouse. Hon har lärt oss mycket och vi önskar henne stort lycka till i framtiden. Nu ska vi utveckla affären vidare tillsammans med Pophouse och med en ny ledare i organisationen.

Det är ännu inte klart vem som tar över rollen som ledare för organisationen och Per Sundin kommer tills dess utöka sitt arbete i bolaget.

Förutom att det sker förändringar inom Perfect Day har även bolaget Space, som är ett digitalt center i Stockholm, förändringar i ledningen. Åsa Caap slutar som chef efter att ha sjösatt hela verksamheten

– Åsa Caap har på kort tid startat upp och lanserat vårt gigantiska projekt Space och byggt en organisation nästan helt från ett blankt papper. Utan hennes innovativa arbetssätt och driv hade Space aldrig kunnat förverkligas. I dag är verksamheten inne i en helt ny fas, där vi behöver en gamingprofil som driver bolaget, säger Per Sundin, styrelseordförande även i Space.

Åsa Caap säger i en kommentar att hon är överens om att det behövs ett gamingfokus även hos bolagets chef.

– Nu är alla bitar på plats och det är dags att lämna över till en ny person med erfarenhet av gaming och e-sport samt ett brett kontaktnät i branschen, både i Sverige och utomlands. Jag och styrelsen är överens om att detta är bäst, säger hon.

ALICIA PRICE
alicia.price@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev