Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Perfect Day släpper poddar med Podme – av Schulman och Flinck

Publicerad: 29 juni 2020, 09:32

”Återföreningen – med bröderna Flinck” och ”Schulman Show” släpps hos Podme i september. Poddarna produceras av Perfect Day.

Perfect Day och Podme inleder ett samarbete. I höst får två nya poddar, producerade av Perfect Day, premiär hos Podme.


Ämnen i artikeln:

Perfect Day MediaPodmeAlex Schulman

De två Perfect Day-producerade poddarna ska ha premiär hos Podme i september i år. Det rör sig om en podd med Alex Schulman, som intervjuar i ”Schulman Show”, och en podd med bröderna Richard och Thorsten Flinck kallad ”Återföreningen – med bröderna Flinck”. Den senare produceras av Sigge Eklund.

– Podme har visat sig vara en modig aktör på marknaden som värnar stark poddunderhållning, precis som vi gör. Jag är därför väldigt glad över att ha hittat fram till ett bra samarbete, vilket nu möjliggör utveckling av utmanande format tillsammans med våra poddprofiler, säger Karolina Sandberg, pr- och innehållschef på Perfect Day.

Perfect Day har tidigare producerat poddar åt bland andra Sveriges Radio och Spotify. Nu inleds alltså ett samarbete med Podme, men Podmes affärsmodell skiljer sig en del från övriga podcastaktörer då bolaget tar betalt av användarna istället för att huvudsakligen förlita sig på annonsintäkter.

– Tillsammans med Podme kände vi att de här två formaten är helt rätt för deras plattform, dels för att de släpps som säsonger men också för att innehållet i främst ”Återföreningen” är av den karaktären att varumärkesspons inte känts lika naturligt.

För att få tillgång till Podmes premiumpoddar betalar användaren 69kr per månad på webben och 79kr per månad i appar (Itunes och Google play).

LÄS ÄVEN: Acast slopar betalmodellen – Podme växer medan Spotify satsar på räckvidd 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev