Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Perfect Day går med i Poddindex

Publicerad: 3 juni 2020, 13:07

Perfect Day-podden ”Alex & Sigge” är Sveriges största kommersiella podd. Det står klart sedan Perfect Day anslutit sig till mätmetoden Poddindex.

Foto: Magnus Ragnvid

Perfect Day byter byter poddplattform och går i samband med det med i den gemensamma mätmetoden Poddindex.


Ämnen i artikeln:

Perfect Day MediaPoddindex

Perfect Day, med poddar som ”Alex & Sigge”, ”Fredagspodden” och ”Daddy issues” i sitt stall, har hittills inte ingått i mätmetoden Poddindex. Det eftersom bolagets poddar ligger hos den internationella plattformen Libsyn, som i stället varit ansluten till IAB:s första standard. 

Men nu flyttar Perfect Day sina poddar till poddteknik- leverantören Poddindex-anslutna Podspace vilket gör att poddarna framöver kommer att redovisa sina poddsiffror, vilket vd:n Karolina Roslund välkomnar:

– Vi hade hoppats på att branschorganisationen IAB skulle införa en global standard som Poddindex kunde leva upp till. Så när andra publicister byggt egna tekniska plattformar har vi använt oss av Libsyns internationella mätverktyg samt kompletterande undersökningar via Nepa. Att ansluta till Poddindex har därför inte varit ett brådskande alternativ. Men när Poddindex började anpassa sig efter IAB 2.0 kunde vi vara trygga med att byta leverantör, säger hon och fortsätter:

– Vi är därför glada över samarbetet med Podspace, som genom att vara en självständig teknisk plattform på den svenska marknaden, är precis det vi sökt efter. Så nu är det äntligen dags att ta klivet in på Poddindex.

I samband med anslutandet presenterade Perfect Day i dag sin statistik. Av siffrorna framgår att flera av bolagets poddar ligger högt på Poddindex topplista. Högst upp ligger Alex Schulman och Sigge Eklunds podd ”Alex & Sigge”, vilket gör den till Sveriges största kommersiella podd.

– Det är så klart otroligt kul att det nu mer inte råder några som helst tvivel om att Alex och Sigge är störst, samtidigt är det inte förvånande att våra poddar ligger på de här räckviddsnivåerna eftersom att mätningarna vi gjort under åren påvisat just det.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Perfect Day MediaPoddindex

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev